2021-06-16 08:02:16• hírek • Szatmár.ro

Készülnek a Kaplony és Nagykároly közötti vasúti átjárók korszerűsítésére

Még nem tudni, hogy pontosan mikor is, de egyre valószínűbbnek tűnik, hogy július hónap második felében megtörténik a Kaplony és Nagykároly közötti vasúti átjárók korszerűsítése. Fénysorompót és félkarú sorompót is fel fognak szerelni.

Június 15-én, kedden történt meg az úgynevezett terület átadása, azaz a kivitelező cég megkapta a területet, amelyen el kell hogy végezze a munkálatot. Különféle szolgáltatók képviselői is jelen voltak, hiszen áram-, gáz-, telefonvezeték húzódik arra. Ott voltak még a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal illetékesei, a Szatmár Megyei Tanács útkezelőségének munkatársai (az úttest lévén megyei út, hozzájuk tartozik), valamint az érintettség okán a kaplonyi önkormányzat is képviseltette magát.



A kivitelező egyelőre nem tudta megmondani, hogy pontosan melyik nap is ejtik meg magát a kivitelezést. De előzőleg tájékoztatni fogják a lakosokat. A közlekedésügyi rendőrségtől azt fogják vélhetően kérni, hogy az egész úttestet lezárhassák egy-egy napra (ezeket mindenképpen hétvégére fogják kérni). Azokon a napokon majd az alternatív útvonalon, azaz Kálmánd felé juthatunk ma be Kaplonyból Nagykárolyba. Elmondásuk szerint maga a kivitelezés a lakosságot érintő része kétszer nyolc órát fog igénybe venni. Gumírozott felületet fognak elhelyezni a sínpárok közötti szakaszra. Előbb a Nagykároly felőli átjáróval fogják kezdeni, utána (vélhetően a következő hétvégén) a másikkal folytatják.

A megvalósítás nehézségét az okozza, hogy a vasutasok által kiírt közbeszerzési eljárás nyertesének a sínpároktól számítva legtöbb fél métert kell felújítaniuk. A többi, pár méteres szakaszt az útkezelőségnek kell rendbe tetetnie, nyilván adott esetben más kivitelezővel, viszont szerencsés lenne ugyan abban az időben, vagy legalábbis a közeljövőben, hiszen egyébként hamar tönkremegy a beruházás. Utóbbi megszervezése még zajlik – bízzunk a legjobbakban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: